Annemieke Sluis

Lichaam en geest zijn nauw met elkaar verbonden en hebben een wisselwerking. Door allerlei oorzaken kan ons lichaam uit balans raken, waardoor dagelijkse bezigheden steeds zwaarder of moeizamer kunnen aanvoelen. Je zou kunnen zeggen dat de energie dan niet meer moeiteloos stroomt.

In een maatschappij waarin we het steeds drukker hebben en veel aan ons hoofd hebben, is het niet verwonderlijk dat fysieke signalen en symptomen niet tijdig worden opgemerkt of serieus genoeg worden genomen. Massage in combinatie met coaching is een eenvoudige en doeltreffende manier om (on)bewuste spanningen op een natuurlijke wijze op te sporen, te verlichten of zelfs weg te nemen.

De afgelopen jaren werd ik in mijn praktijk steeds weer verrast door de bijzondere resultaten die de combinatie van massage en coaching opleverden. Deze ervaringen hebben mij de afgelopen jaren mede geïnspireerd om diverse aanvullende opleidingen te volgen, waaronder: Integratie therapie (vitaliteit massage, lichaamsbewustwording en healing), kruidengeneeskunde, Indiase Sai Dharti (Reiki) en Coach Body & Mind.

Mijn behandelingen zijn er dan ook op gericht om, daar waar nodig, de fysieke doorstroming weer op gang te helpen. Soms levert dat al direct verrassende inzichten op en soms is de bewustwording en ervaring van een meer ontspannen lichaam een belangrijke motivator om anders tegen jezelf, je leven en/of je omgeving aan te kijken.